Boxspring bed op afbetaling

Boxspring bed op afbetaling | 4 beste winkels voor koop in termijnen

Als je er eentje bij de buren hebt gezien ben je misschien al wel verkocht, én het is natuurlijk het toverwoord van de afgelopen tijd in de matrassen en bedden industrie: de boxspring. Een boxspring bed op afbetaling kan wellicht de oplossing voor je bieden waar je op dit moment naar zocht.

Boxspring bed op afbetaling kopenAan alleen de boxspring heb je niet zoveel, je kiest er namelijk ook gelijk je matras bij. De boxspring is het systeem van metalen pootjes en metalen onderstel met veren.

Weggewerkt in een kast van hout of ook metaal kun je daar perfect je matras op kwijt. De buitenkant is vervolgens van stof zodat alles mooi is weggewerkt en je uiteindelijk een perfecte combinatie van matras en bed hebt, samen met eventueel nog een topmatras.

Ik heb er zelf eentje gevonden bij Beter Bed, een winkel waar je ook op afbetaling kunt bestellen.

Wat zijn de voordelen van een boxspring?

  1. Het bed is lekker hoog ten opzichte van andere manieren om je bed samen te stellen, met de boxspring en daarboven op nog het matras. Zo heb je een lekker hoge instap in het bed en helemaal ideaal als je last van je rug hebt.
  2. De samenstelling van veren waar de matras op steunt en de binnenvering van de matras heb je erg veel ondersteuning en geeft het geheel goed mee.
  3. De open samenstelling an de onderkant met de veren zorgt voor een goede doorluchting van je bed.
  4. Het geheel is naast lekker hoog ook nog eens efficiënt. De boxspring is niet breder dan het matras waar je bij andere bedden vaak nog een stukje uitstekend hout aan de zijkanten hebt.

Wehkamp.nl

Meubels

Yumeko

Bedden

BeterBed

Bedden

Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

  1. Let er op dat je een goede keuze maakt in bekleding. Stof kan lastig zijn om altijd schoon te houden en ook nog eens lastig zijn om helemaal vrij van stof te krijgen. Heb je een allergie, kies dan wellicht voor een leren uitvoering.
  2. Kies van te voren je matras goed uit. Vervangen ervan kan namelijk erg prijzig zijn aangezien het geheel van de bekleding om zowel de boxspring als het matras zit en vervangen kan dan erg lastig zijn. Dan moet je weer dezelfde bekleding zien te vinden, en met een paar jaar oude bekleding wordt het al snel lastig om deze te traceren.

Boxsprings, Onderstellen en Platformbedden: welke is geschikt voor mij?

Het type ondersteuning dat je nodig hebt zal van groot belang zijn als het gaat om het kopen van een bed.

Verschillende bedden hebben verschillende bedvereisten, maar over het algemeen zijn er drie soorten steunen die het meest worden gebruikt: boxspring, onderstel en platformbedden.

Veel mensen vragen zich af welke van deze de beste ondersteuning biedt.

Het antwoord is dat ze allemaal goede opties zijn, afhankelijk van de matras en het gewenste effect. Wanneer je de verschillen tussen elke soort kent kun je ervoor zorgen dat je bij het aanschaffen van een nieuw bed het soort matras in gedachten houdt dat erop zal rusten.

Dit onderzoek zal je helpen om de meest bevredigende nachtrust voor een langere tijd te krijgen.

Boxspring

Een boxspring is het best om binnenveringmatrassen te ondersteunen. Een boxspring heeft meestal een houten frame (de box) ontworpen om het gewicht op de matras te verdelen en te absorberen, soms met toegevoegde stalen versterkingen voor extra stevigheid.

Een systeem van een groot aantal zware draadspoelen of een rooster is als het matrasondersteuningssysteem aan het frame bevestigd.

Een stof met slipweerstand bedekt meestal de bovenkant en de onderkant heeft een stof die fungeert als een stofbarrière. De boxspring tilt de matras op tot een geschikte hoogte, ontsnapt aan stof en de koudste lucht bij de vloer

Bij het kopen van een boxspring heb je enkele opties, zoals spiraalveerbedden met kegelvormige draadspoelen voor een goede ondersteuning en flexibiliteit van stijve matrassen, of hoogwaardige modulaire roosters met vierkante spoelen voor een grotere duurzaamheid van de matras.

boxspring bed op afbetalingSemi-flex grid boxsprings bestaan ​​uit een houten frame met een stijf, stevig metalen rooster boven lamellen voor ondersteuning en minimale buiging.

Dubbelzijdige Innerspring-matrassen zijn het best te gebruiken met spiraalveren en modulaire rasterventielen.

De spoelen van de boxspring bewegen mee met de spoelen van de matras, en een stijver matras kan zachter aanvoelen als de spoelen buigen en bewegen en veel lichaamsgewicht van de slaper absorberen.

Sommige deskundigen adviseren dat enkelzijdige, niet-flip-coil-matrassen niet zo lang meegaan als wanneer ze worden gebruikt met boxsprings.

Een paar fabrikanten zeggen dat je je latexmatras direct op een boxspring kunt plaatsen, maar door het gewicht kunnen de veren buigen en de matras doorzakken.

Bovendien zijn dergelijke matrassen ontworpen om op zichzelf comfort te bieden, zodat een oneffen oppervlak (zoals een boxspring) de manier waarop ze moeten werken kan verstoren.

Als dat het geval is en je je boxspring echt om esthetische redenen wilt houden, is het een goed idee om een ​​goedkoop multiplex board tussen box en matras te plaatsen, waardoor het veel gelijkmatiger en stijver wordt.

Platformbedden

Enkelzijdige, non-flip binnenveringmatrassen (zoals onze favoriet, de Saatva Matras), latex, memory foam, gel memory foam en andere moderne niet-coil matrassen mogen alleen worden gebruikt op stevige, vlakke oppervlakken zoals geschikte platformbedden of onderstellen.

platformbed kopen

Een platformbed is meestal een frame met een laag bed, vaak met een hoofd- en voeteneind en een massief paneel of houten lamellen (meestal niet meer dan 3 inch uit elkaar) die een matras ondersteunen.

In tegenstelling tot een traditioneel bed, heeft het platformbed geen basis of boxspring nodig om erop te plaatsen voordat je een matras kunt plaatsen.

Er zijn veel maten platformbedden beschikbaar en omdat ze geen boxspring nodig hebben, kunnen ze goedkoop zijn om te kopen.

Let er bij het kopen van een matras op dat de breedte en het materiaal van de lat overeenkomen met het aanbevolen gebruik van de matrasfabrikant om de ongeldigheid van de garantie te voorkomen.

Goedkope bedrukte kartonnen of spaanplaatplatformbedden zijn beschikbaar, maar als je het kunt betalen, kies dan altijd voor een solide lijst voor duurzaamheid en comfort. Je wilt niet eindigen met pijn in de onderrug, veroorzaakt door een ongeschikte ondersteuning.

Je kunt kiezen voor Aziatische stijlen of moderne, Europese stijlen met strakke lijnen. Velen hebben opslagruimtes eronder voor extra bergruimte.

Klassieke, traditionele platformbedden zijn ook beschikbaar.

Houd er rekening mee dat platformbedden lagere profielen hebben. Als je veel geld uitgeeft aan een degelijk platformbed van hoge kwaliteit dat lang meegaat, kun je overwegen om in de toekomst een verstelbaar bed in te bouwen om rekening te houden met veranderingen in de eisen van het lichaam wanneer je ouder wordt.

Onderstellen

Bedbodem – ideaal voor veel soorten matrassen Een fundering is ook een houten frame met lamellen, maar is bedekt met stof en lijkt qua vorm op boxsprings. Funderingen werken ook heel anders dan boxsprings.

Terwijl boxsprings meer zijn ontworpen voor schokabsorptie en minder voor ondersteuning, zijn onderstellen ontworpen om eenvoudig matrassen te ondersteunen.

Onderstellen zijn een populaire keuze voor moderne kopers, aangezien rolmatrassen langzaam vervangen worden door schuim en geheugenschuim, dat ondersteuning nodig heeft in plaats van gewichtabsorptie.

Dit type bedstructuur biedt veel steun aan matrassen, dus als je denkt dat jouw platformbed niet genoeg is voor je zware matras, kun je overwegen een fundering te nemen.

Stichtingen worden meestal aanbevolen voor gebruik met latexmatrassen of dichte, flexibele matrassen zoals memory foam (zoals een van onze favorieten, de Loom & Leaf) dan een stevig oppervlak nodig hebben.

Standaardhoogten van onderstellen variëren van 7 tot 9 inch, maar je kunt ook lagere profielen vinden.

Conclusie

Als je een boxspring neeft, kun je deze het beste gebruiken met binnenveringmatrassen.

Het platformbed is het meest veelzijdig, omdat je elk type matras er direct op kunt plaatsen zonder boxspring of fundatie.

Voor traditionele bedframes (die meestal minder latten hebben dan platformbedden en daarom een ​​slechte gewichtsverdeling), heb je een boxspring of een fundament onder de matras nodig voor gewichtsabsorptie.

Vergeet ook niet dat matrassen van latex of traagschuim ideaal moeten worden gebruikt met platformbedden of onderstellen, maar als jouw boxspring in goede staat verkeert, beloven sommige fabrikanten dat je dat nog steeds kunt gebruiken.

Boxspring bed betalen in termijnen

De zoektocht hebben we al voor je gedaan. Zaken waar je terecht kan met een aankoop in termijnen zijn helaas nog schaars, maar met onze buying guide van winkels kunnen we je al een eind op weg helpen.

Hier beneden hebben we de grootste zaken uitgekozen waarbij je het meest uitgebreide bedden aanbod vindt. Je kunt er in termijnen je aanschaf afrekenen en zo hopelijk een goede start maken met jouw boxspring bed op afbetaling kopen:

Bij welke winkels kan ik terecht?

Wehkamp.nl

Meubels

Yumeko

Bedden

BeterBed

Bedden

TOP