computer-op-afbetaling

Computer op afbetaling

Een computer op afbetaling kopen kan een grote beslissing zijn. Je doet het op deze manier omdat je niet het geld hebt of wilt uitgeven in één keer aan een los artikel. Je wilt dan goed je afwegingen maken van wat verstandig is om te doen.

Waar moet je aan denken bij een computer op afbetaling?

Belangrijk in dit geval, misschien nog wel meer dan bij andere spullen voor in je huis, zoals meubels of een TV, is dat je nadenkt over de looptijd. Hoe lang wil je de computer gaan gebruiken? De technologie gaat zo rap vooruit dat een computer meer dan een paar jaar gebruiken er al voor zorgt dat hij erg verouderd is. Denk hier voordat je er aan begint goed over na.

”Een game computer gaat 2 jaar mee, een home computer wat langer, zo’n 3-5 jaarYahoo

 

Wat is het doel waarvoor je de computer zult gaan gebruiken? En hoe lang zal hij dit doel nog goed kunnen volbrengen? Koop je een laptop in termijnen of een desktop? Een game computer gaat 2, misschien 3 jaar mee en zal jaarlijks ook wel een upgrade nodig hebben om de nieuwste spellen te kunnen blijven spelen. Een home computer wat langer, zo’n 3-5 jaar afhankelijk wat voor programma’s en toepassingen je wilt gaan gebruiken. Daarna zijn ze toch wel erg verouderd.

Naast het feit dat je een verouderde computer niet meer goed kunt gebruiken voor je dagelijkse activiteiten gaat het moederbord vaak maar 3-5 jaar mee met sommige die na 2 jaar kapotte onderdelen hebben tot soms wel 10 jaar dat hij meegaat, en dat is vaak een dure vervanging.

Wanneer je een computer op afbetaling koopt betaal je deze in termijnen. Het is nooit verstandig om meer termijnen af te spreken dan de levensduur van het artikel. Anders moet je namelijk nog afbetalen terwijl het artikel al aan vervanging toe is. Vandaar dat we adviseren om de looptijd van de termijnen nooit langer te maken dan de verwachting voor hoe lang je de computer wilt gaan gebruiken.

Bij welke winkels kan ik een computer op afbetaling kopen?

Heb je er rustig over nagedacht? Bij deze winkels kun je terecht om er eentje aan te schaffen en in termijnen te betalen:

Bij welke winkels kan ik terecht?

TOP