Laptop op afbetaling kopen | 4 winkels waar je in termijnen betaalt

 

Je hebt misschien al aardig wat geld bij elkaar. Maar ineens gaat je laptop kapot en een laptop op afbetaling kopen kan dan de oplossing zijn. Je móet een nieuwe hebben. Of je hebt een nieuwe nodig om de laatste programma’s of games aan te kunnen.

Een Laptop kopen op afbetaling kan dan de oplossing bieden. Een gemakkelijk maandelijks bedrag zodat je van te voren weet wat je kwijt bent en hoe lang je bezig bent met gespreid betalen.

Ik kijk zelf vaak naar een kortingsactie hier bij Mediamarkt omdat ze daar achteraf betalen hebben, of bij Bol.com vanwege het enorm grote aanbod dat ze hebben. Dan kun je er altijd wel eentje vinden.

Koop je Laptop op afbetaling

Voor zo’n grote uitgave heeft niet iedereen een potje achter de hand. Toch kan het soms belangrijk zijn wel snel te beschikken over een nieuwe computer. Denk dan eens na over de mogelijkheden van het kopen op factuur en betaling in termijnen.

Elk jaar komen er laptops uit met nog snellere technologie, langere batterij duur en toch lichter van model. Je zou er bijna hebberig van worden. Het is natuurlijk niet te doen om telkens het nieuwste van het nieuwste te hebben maar een beetje bijblijven is wel wenselijk.

De nieuwe programma’s zullen namelijk ook steeds meer gebruik gaan maken van deze nieuwe technologieën. Na een paar jaar raak je wel achter, net als met mobiele telefoons.

Wehkamp.nl

Laptops

Expert

Laptop

MediaMarkt

Computers

Houd bij een keuze voor bestellen op afbetaling rekening met het volgende:

  1. hoe lang wil je het apparaat gaan gebruiken? Neem geen afbetalingslooptijd die langer is dan de gebruiksduur, anders ben je nog aan het terugbetalen terwijl je de laptop al niet meer gebruikt. Wil je om het jaar een nieuwe om telkens de snelste computer te hebben? Dan kun je de termijn niet langer stellen dan 24 maanden
  2. wat doe je wanneer hij stukgaat? Koop je er nu eentje terwijl je het geld nog niet hebt, dan betaal je het bedrag terug en zal er waarschijnlijk voor sparen weinig overblijven. Hoe lang is de garantie? En wat doe je wanneer hij stukgaat en je hem moet laten repareren of onverhoopt, moet laten vervangen? Houd hier rekening mee met je budget én met de looptijd
  3. kun je het bedrag maandelijks missen? Denk goed na over wat het terugbetalingsbedrag met je budget doet. Kun je het maandelijks missen, ook wanneer het wellicht even iets minder gaat? Je zit er natuurlijk maandelijks aan vast

Je laptop gespreid betalen

Heb je rekening gehouden met bovenstaande factoren? Dan kun je er goed aan doen je laptop gespreid te betalen. Het is in ieder geval belangrijk om de looptijd van afbetalingen niet langer te laten zijn dan de levensduur van de laptop.

Het kan daarom ook verstandig zijn om apart een verzekering te nemen of goed te kijken of elektronica en laptops ook onder je inboedelverzekering vallen, mocht er onverhoopt iets binnen- óf buitenshuis mee gebeuren.

Waar moet ik op letten bij het bestellen van een laptop?

Besturingssystemen voor laptop keuzeDe eerste keuze die je gaat helpen is de keuze voor het besturingssysteem. Hierbij vallen er namelijk gelijk al een heel aantal laptops af en kun je daarna over gaan tot de volgende belangrijke beslissingen om te nemen.

Je hebt een aantal opties om uit te kiezen. De meeste klanten zullen nog steeds gaan voor eentje met Windows erop. Als je meer te besteden hebt en je bent helemaal gecharmeerd van Apple producten kun je ook kiezen voor MAC OS, het besturingssysteem van Apple.

Kijk ook naar de laptop kooptips van de consumentenbond:

Een Apple laptop, oftewel Macbook

Let er dan wel op dat je voor de Apple laptops of Macbooks wel wat meer neer moet tellen. En als je het ook voor werk gebruikt en verder heeft iedereen Windows, dan kun je wel eens voor lastige situaties komen te staan aangezien Windows programma’s niet op de producten van Apple draaien.

Wel zeggen velen dat dit het beste is wat je voor je geld kunt kopen, net je keuze wat je ervoor over hebt.

Een Chromebook

Laptop op afbetaling met cloud storageVerder kun je nog kiezen voor een laptop met Android erop, ofwel CHROME OS. Deze worden ook wel chromebooks genoemd. Een goede budget keuze, maar let ook hier op of het is wat je wilt.

Deze hebben namelijk geen harde schijf en zul je alles in de cloud gaan doen (bijvoorbeeld met Google Drive), dus een handige en goedkope oplossing voor diegenen die weten wat ze doen.

Een Linux Laptop

Tot slot kun je nog kiezen voor Linux, maar dit zal niet standaard op de laptop geïnstalleerd staan, dan kun je het beste een windows laptop kiezen en deze installeren.

Grootte van de laptop voor in de trein

Waar ga je hem voor gebruiken?

Heb je je keuze voor het besturingssysteem gemaakt dan kun je kiezen wat voor een soort laptop op afbetaling je wilt gaan bestellen. Denk verder aan de mobiliteit van het apparaat.

Alles van gaming laptop tot videobewerking op afbetaling

(bekijk alle mogelijkheden hier)

Ga je er veel mee op weg? Ga je dan ook op plekken werken waar je misschien niet zoveel ruimte hebt, zoals bijvoorbeeld de trein of een klein tafeltje bij Starbucks? Dan is het misschien het beste om eerst te kijken naar de grootte en het gewicht.

Een groot scherm is leuk, maar als je hem uiteindelijk niet onderweg kunt gebruiken terwijl je dit wel wilde wordt het lastig.

Tas met je laptop op afbetalingOf als je vaak met een redelijk grote handtas loopt maar niet extra tassen mee wilt nemen voor je laptop, dan is het wellicht ook verstandig er eentje aan te schaffen die in de meeste van je tassen gaat passen.

Je hebt al hele leuke mini laptops en zijn een leuke keuze als je niet te veel grote bewerkingen wilt gaan doen (multimedia bewerken, foto bewerken, grote excel of database toepassingen, gamen).

Kies de grootte van je scherm dus uit voor je wensen en mobiliteit.

Werk je veel thuis en wil je het scherm echt als enige scherm gaan gebruiken (je kunt natuurlijk altijd een extra beeldscherm op je laptop aansluiten, heb je daar al eens aan gedacht?) dan wil je waarschijnlijk weer voor een groter scherm gaan van minstens 15.6inch.

Gaming laptop op afbetaling

Veel jongeren kiezen ervoor een gaming laptop aan te schaffen en deze gespreid te betalen. Het is natuurlijk ook een behoorlijke investering en juist als je nog op school zit of een van je eerste baantjes hebt kun je het misschien niet in één keer missen.

Bovenstaande winkels hebben elk een behoorlijk aanbod gaming laptops dus je kunt precies kijken wat jij nodig hebt aan processor en beeldscherm samen met je videokaart om een mooi en mobiel gamingrig samen te stellen.

De processorkracht

Daarna gaat het allemaal om processorkracht. Voor 300 euro heb je al leuke laptops die je veel plezier op kunnen leveren voor hun prijs. Je kunt er gelijk mee aan de slag en de meeste toepassingen uit voeren. Maar ook hier heb je al snel de kans dat je de nieuwste programma’s die veel van je computer vergen niet kunt draaien.

Denk hierbij ook weer aan programma’s die foto’s of video bewerken, aan het spelen van de nieuwste spellen en aan grote excel of database toepassingen. Tussen 600-800 euro kom je al meer in de buurt van een alleskunner, als je maar niet hele gekke dingen wilt doen.

Dan kun je beter gaan voor de high-end laptops vanaf 2000 euro die je samenstelt met een bepaald doel, bijvoorbeeld de gaming laptop of de video bewerkingslaptop waar je misschien wel een macbook voor kiest.

Bestellen van een laptop op afbetaling

Heb je je basic keuzes gemaakt? Dan begint het leukste gedeelte van de zoektocht. Lekker snuffelen door de winkels en kijken welke het gaat worden. Waar kan ik dan terecht voor het bestellen van een laptop op afbetaling?

Wij hebben een aantal winkels voor je gevonden met deze betaalwijze ter beschikking. Lees de voorwaarden goed door, dan weet je precies waar je aan toe bent. Bij de meeste winkels zul je ook kunnen kiezen voor de betaaltermijn waarmee je het elke maand terugbetaalt.

Mocht dit er niet bijstaan dan vind je dit terug in de voorwaarden.

Bij welke winkels kan ik terecht?

TOP